Feb 27, 2015

Bismillahirahmanirahim~
Assalamu'alaikum wbt to all my dearest readers ( tu pun kalau ada lagi lah), semua pun follower dari zaman blog-paleolitik hahaha

Er. Hai? (mak oi, kemain takpuji , janggal, keno2 semua ada) . Macam nda pandai suda rasanya berblog nih. Cuhs while re-read all the things that had been through since 2011 ( adanya ni blog lah), I feel like HAHAHAHAHA level Archer 99999999. Bergulik, kidum-kidum bah membaca . Apa la juga umur 20 time tu kan, segala mala ba di hambur xD

Kenapa la tiada emoticon ni blog, bikin stress juga hahahahaha. Nda dapat betul kasi tinguk kegembiraan senyuman terukir manis sebab at last, I manage to clean up, move on and faced everything. Alhamdullilah~ Manusia biasa, mana lari dari experience hidup kan, nda kira lah dari segi apa.
Chop! cupcup, malas mau cerita topik tu, nanti ngian jari ani kan menaip pastu panjang macam novel hihi (kompem kalah novel Meyer tu karang)

OK, because I'm not very sure how to get start with this 'new' lah sangat page hahaha. So I'll just go with this. Well, now I'm staying at kole lumpo with bunsu and the rest :) Since grad last year lagi nda balik. How I missed home so much, how I missed my two little ambuk damit :/ , how I missed mama papa nenek suma la. But due to some tough reasons, I can't go home even I always have the chances, the will and eve, Nda pa la, I take it as a sort of sacrifice which is for goods. :') Anak mana nda rindu kampung kan? Anak mana nda rindu family. Cua kasitau. Anak mana nda rindu segala mala bantal tidur :'C . Seb bek laa kita nih sudah dizaman logam , ada lah ba suda tu talipun kan xD karang nda paidah2 pulak buat unggun api hantar telegram hahahahhaha.

Next, I am working and well, quite tough jugaklah even the position dengar macam alaaa senang jaa. Cuba kasi tau sini kalau ada kerja yang senang hahahha right? Demi menambah ilmu kerja didada, segala pancaroba dilewati!Seh! Haaa hambekmuh ayat pujangga XD Lama rasanya nda merapu sendiri nih haih. ahhahaha

Life? Alhamdullilah, segala benda kecik, sederhana, mahupun yang besar, semua diterima, didigest sebaik mungkin. And for sure, be grateful for every kind of feeling, test, lesson, people and semua laa. Datangnya semua baik dari Allah swt. :) The more we learn, the more we grow. 4 years ago, I was totally a different person for what I am today, Alhamdullilah :')
Mama ajar untuk tengok depan, jangan lagi tengok belakang. Sebab nanti sekali sudah tengok belakang, kita akan berhenti. Kononnya mau meninjau kehidupan lalu, buat apa? We learn to move on, not gustan , right?




OK Done.

I wanna share a story actually. But, im kinda havin a quite-tired day, sebab kena buli buat kerja, which they expecting me to know everything :( and somme of the people treat me like uhm~ no comment lah. maybe sudah jadi kebiasaan dorang kalau ada staff baru kaann~ :) but, as long as I.m happy doing my job, cukup lahh. kalau rasa tahan. i'll stay. i ada rezeki kerja tempat, i.ll go :)


Okay la, I think that;s all for the first page. Karang melalut payah mau stop, sbb ni blog bikin addictive bagi thinker and writer macam sa ni HAHAHAHHAHAHHAHA >.<


Good Night!





No comments: