Mar 1, 2015

Assalamu'laikum wbt. Gemornight fellas 😌 ( ndatau lah boleh read ka nda ni emoticon) 😂 maklum lah , i just sign in thru smartphone. Kalau dulu, kemain payah pagi, paksaaa la buka thru lappy. Keh keh keh.

Tonight's update which is sudah late, so then  we called  it late post la kan. 😁 well, i went to event Raudah smth, its majlis agama which banyak ustaz and ustazah datang mai bagi kuliah dgn slot2 diorang. Alhamdullilah, best mmg best. Allah ringankan hati pegi majlis ilmu mcm ni. Honestly, masa dekat sabah, benda mcm ni mmg rare and jarang ada. But since d kole lumpo ni, its like jadi kebiasaan sudah. Mogamoga istiqamah mcm ni in shaa Allah. Its 2 days event, so tmr pulak, hado Ustaz Azhar Idrus 😌 my fav. Even , yeah orang ganuu kan, i do my best to understand apa ja ustaz ni sampaikan hihi. I loike his jokes, and his intipati ceramah.

Well, yday sa just banyak rest sbb kejutan otak and tenaga kali 😂 tiba2 kerja , then do the paper work stuff, then kena blajar pasal insurance segala policy. Its like, well i love it. I really really and really love to learn and get something new in life. In fact, its for my own goods too. 😌 so, in shaa Allah, my effort and evet gonna worth it.

Next thing is, alhamdullilah. Ive become more calm again  and prefer to be like when needed, i'll try to be there-spisis 😁 it's like, bukan la mau jadi superwoman kan. Especially, bila my friend needs help o something, i would ask them once and then offer them a help. But if they refuse, then I just walk away while pray them for goods . It works today. 😊 too much care will lead  you much more dissapointment, hurts and eve. Trust me. Maybe before this, i admit that, i'm a person yg too-much-care person. Bukan apa, sebab experience before. I know what does it feel when you have no one to look after you, care for you, and to have less. So it's like , what if we give more without expecting back in return? Atleast, im happy on what i'm doin. Maybe yeah, if bukan diorang, maybe another person would do the same for us , just matter of time 😊 i mean, that is my opinion la. Tp the main concern to have this habit, selalu juga la people take things for granted kan. Things I always and idk.. Notice it and yet bagi amaran once. Then kalau diorang notice, syukur la. But i they don't, seriously i'll make my self away from them. Kalau juga manusia kan, siapa yg nda pandai penat 😌 cuba meh sini bagitau siapa, mau di bontoh ja tu sbb pelayang 😂


Alright. I think thats enough for this post. My eyes calib. macam hilang kompas sudah ni 😂 banyak juga turi, tapi nda membalas penat. Anyway, good night! 🙆

Feb 27, 2015

Bismillahirahmanirahim~
Assalamu'alaikum wbt to all my dearest readers ( tu pun kalau ada lagi lah), semua pun follower dari zaman blog-paleolitik hahaha

Er. Hai? (mak oi, kemain takpuji , janggal, keno2 semua ada) . Macam nda pandai suda rasanya berblog nih. Cuhs while re-read all the things that had been through since 2011 ( adanya ni blog lah), I feel like HAHAHAHAHA level Archer 99999999. Bergulik, kidum-kidum bah membaca . Apa la juga umur 20 time tu kan, segala mala ba di hambur xD

Kenapa la tiada emoticon ni blog, bikin stress juga hahahahaha. Nda dapat betul kasi tinguk kegembiraan senyuman terukir manis sebab at last, I manage to clean up, move on and faced everything. Alhamdullilah~ Manusia biasa, mana lari dari experience hidup kan, nda kira lah dari segi apa.
Chop! cupcup, malas mau cerita topik tu, nanti ngian jari ani kan menaip pastu panjang macam novel hihi (kompem kalah novel Meyer tu karang)

OK, because I'm not very sure how to get start with this 'new' lah sangat page hahaha. So I'll just go with this. Well, now I'm staying at kole lumpo with bunsu and the rest :) Since grad last year lagi nda balik. How I missed home so much, how I missed my two little ambuk damit :/ , how I missed mama papa nenek suma la. But due to some tough reasons, I can't go home even I always have the chances, the will and eve, Nda pa la, I take it as a sort of sacrifice which is for goods. :') Anak mana nda rindu kampung kan? Anak mana nda rindu family. Cua kasitau. Anak mana nda rindu segala mala bantal tidur :'C . Seb bek laa kita nih sudah dizaman logam , ada lah ba suda tu talipun kan xD karang nda paidah2 pulak buat unggun api hantar telegram hahahahhaha.

Next, I am working and well, quite tough jugaklah even the position dengar macam alaaa senang jaa. Cuba kasi tau sini kalau ada kerja yang senang hahahha right? Demi menambah ilmu kerja didada, segala pancaroba dilewati!Seh! Haaa hambekmuh ayat pujangga XD Lama rasanya nda merapu sendiri nih haih. ahhahaha

Life? Alhamdullilah, segala benda kecik, sederhana, mahupun yang besar, semua diterima, didigest sebaik mungkin. And for sure, be grateful for every kind of feeling, test, lesson, people and semua laa. Datangnya semua baik dari Allah swt. :) The more we learn, the more we grow. 4 years ago, I was totally a different person for what I am today, Alhamdullilah :')
Mama ajar untuk tengok depan, jangan lagi tengok belakang. Sebab nanti sekali sudah tengok belakang, kita akan berhenti. Kononnya mau meninjau kehidupan lalu, buat apa? We learn to move on, not gustan , right?




OK Done.

I wanna share a story actually. But, im kinda havin a quite-tired day, sebab kena buli buat kerja, which they expecting me to know everything :( and somme of the people treat me like uhm~ no comment lah. maybe sudah jadi kebiasaan dorang kalau ada staff baru kaann~ :) but, as long as I.m happy doing my job, cukup lahh. kalau rasa tahan. i'll stay. i ada rezeki kerja tempat, i.ll go :)


Okay la, I think that;s all for the first page. Karang melalut payah mau stop, sbb ni blog bikin addictive bagi thinker and writer macam sa ni HAHAHAHHAHAHHAHA >.<


Good Night!